Przepis na biszkopt:
- 6 jaj
- 3/4 szklanki mąki tortowej
- 1/4 szklanki mączki ziemniaczanej
- 3/4 szklanki cukru
- szczypta soli
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 3 łyżki kakao
Kroimy biszkopt na 3 części.
Rozpoczynamy przekładanie. Do tego tortu wykorzystałam znaną już nam masę mascarpone oraz brzoskwinie.
Masa Mascarpone
Składniki:
- serek mascarpone 250g
- żółtko
- cukier waniliowy
- cukier puder 3/4 szklanki
Jeśli dodamy mniej cukru aby była mniej słodka należy dodać jeszcze jeden serek mascarpone aby masa była odpowiednio gęsta.
Dobrze sprawdza się pokrojenie brzoskwiń w półksiężyce.
Przełożony tort wkładamy do lodówki i szykujemy masę maślaną.
Masa maślana:
Składniki:
- 200g masła
- 2 szklanki cukru pudru
- 1 łyżeczka aromatu waniliowego
- 1-2 łyżki mleka
Dekorowanie tortu :-)
Krok po kroku jak powstawał tort Świnka Pepa
Chmurki
Smacznego i miłej zabawy:-)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz