Jak zrobić? Już tradycyjnie przepis na biszkopcik na stronie: http://tortyaliny.blogspot.com/p/blog-page_21.html
A oto etapy tworzenia, krok po kroku...
Krok 1.
Dzielimy biszkopt na tyle części ile potrzebujemy.
Krok 2.
Przygotowujemy masę http://tortyaliny.blogspot.com/p/masa-mascarpone.html i składniki do przełożenia tortu w ty przypadku żelki truskawkowe :-) oraz czerwony barwnik spożywczy.
Krok 3.
Zaczynamy przekładanie tortu, pierwsza masa bez dodatków, następna z żelkami i ostatnia również bez dodatków. Na koniec całość obkładamy masą, kształtując w ten sposób kształt jaki chcemy uzyskać. Wkładamy tort do lodówki, aby masa dobrze stężała.
Krok 4.
Do wykonania tego tortu potrzebujemy masy cukrowej w kolorach: czerwona, cielista, biała, czarna, brązowa i żółta. Również potrzebować będziemy barwnik spożywczy różowy oraz cukier puder i odrobinę wody ( do wykonania rumieńców). Przygotowujemy po kolei każdy element z masy i składamy w nasz projekt tortu.
Rada:
Rumieńce: weź niewielką ilość wody i cukru pudru. Wymieszaj jak robimy lukier, następnie dodaj barwnik. Nakładaj na masę palcem tworząc koła.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz