czwartek, 5 listopada 2015

Tort Pirat

Tort Pirat



Pieczemy ciasto z mojego ulubionego przepisu na biszkopt puszysty .
Pamiętaj, aby biszkopt upiec go na dzień przed robieniem tortu. Ważne jest, aby dobrze ostygł przed krojeniem.


Jako dodatek do masy dodałam wiśnie. Idealnie pasują do czekoladowego biszkoptu:-).



Biszkopt podzielony na trzy części przekładamy  masą mascarpone z wiśniami. Tort należy schować do lodówki na czas robienia masy maślanej . Cały tort obkładamy niewielką ilością masy maślanej tak aby uzyskać gładką powierzchnię.

Do dekoracji tortu potrzebujemy masę cukrową w kolorze:
  • białym
  • czerwonym
  • czarnym
  • błękitnym
Możemy oczywiście wszystkie kolory uzyskać za pomocą masy białej i barwników spożywczych.







Tak przygotowany torcik zapakowany w pudełeczko rusza na urodziny :-)




SMACZNEGO :-)




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz