Masa mascarpone

Jest to moja ulubiona masa do tortów.


Składniki:
  • serek mascarpone 250g
  • żółtko
  • cukier waniliowy
  • cukier puder 1/4 szklanki






Przygotowanie:

Żółtko ucieramy z cukrem waniliowym. Jeśli już nie wyczuwamy gródek cukru dodajemy cukier puder. Na końcu po łyżce dodajemy serek mascarpone. Miksujemy do uzyskania jednolitej mas.


Rada:
Jeśli lubimy słodkie kremy możemy dodać więcej cukru pudru. Aby uzyskać ciekawy kolor masy możemy dodać:
  • kakao
  • kawę rozpuszczalną
  • barwniki spożywcze
  • zmiksowane mrożone owoce w sezonie zimowym (pamiętaj jednak aby dobrze je rozmrozić, aby pozbyć się nadmiaru wody. Taki krem będzie rzadszy).
  • na tort dla 10 osób potrzebujemy podwojonej ilości masy.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz