niedziela, 30 listopada 2014

Masa z Nutellą

Kochani dzisiaj coś dla koneserów słodkości w dużej dawce. Moim najsłodszym kremem do tortów jest masa z Nutelli.

Składniki:
  • Nutella 350g
  • pól paczki sucharków delikatesowych Mamut



Przygotowanie:

Na początek zaczynamy od zmielenia (banderolowania) sucharków, aż powstanie z nich "piasek". Następnie Nutellę zanurzamy w gorącej kąpieli, tak aby zmiękła. Teraz gdy Nutella jest rozpuszczona przekładamy ją do miski ze zmielonymi sucharami i energicznie mieszamy.  Nakładamy od razu na ówcześnie przygotowaną warstwę biszkoptu. I już gotowa, pysznie chrupiąca, bardzo słodka masa do tortów.




Rada:

  • Jeżeli masa zastygnie Ci zbyt szybko i nie zdążysz jej nanieść na ciasto, nie martw się. Zanurz ją ponownie w gorącej kąpieli, aż zmięknie :-).
  • Masę możesz zastosować również do przełożenia wafli andrutów.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz