środa, 14 stycznia 2015

Tort z biszkoptami - jak powstał

Tort z biszkoptami to propozycja dla tych co nie lubią masy cukrowej.






Zabieramy się do pracy klasycznie musimy upiec biszkopt tutaj zaproponowałam przepis ze strony:
http://tortyaliny.blogspot.com/p/biszkopt-puszysty.html 

Jeśli już upiekliśmy biszkopt i nam się ostudził lub jeszcze lepiej upiekliśmy go dzień wcześniej dzielimy go na trzy warstwy.
 
Następnie przygotowujemy krem mascarpone http://tortyaliny.blogspot.com/p/masa-mascarpone.html



Dodatkiem do tortu są owoce w tym przypadku były to wiśnie, idealnie łamią słodycz masy mascarpone. 



Biszkopt nasączamy puddingiem
Składniki:
  • sok wiśniowy 
  • woda
  • cukier puder
Wszytko w niewielkiej ilości i w zależności od tego jak ma być słodki. Po nasączeniu biszkoptów zaczynamy przekładanie.



Następnie odstawiamy torcik do lodówki na kilka minut.



Następnie rozpoczynamy obłożenie tortu biszkoptami, powstaje nam płotek i tu od Waszej pomysłowości zależy jak będzie wyglądał torcik.



Tak wykończony tort wstawiamy do lodówki, w tym czasie przygotowujemy masę maślaną do dekoracji. Przepis na stronie http://tortyaliny.blogspot.com/p/masa-maslana.html
Pamiętaj, żeby do dekoracji użyć drugiej wersji.


 Ostatecznie dodałam jeszcze dekoracje z masy cukrowej i efekt końcowy wygląda tak


 SMACZNEGO!!!

1 komentarz: