Zabieramy się do pracy klasycznie musimy upiec biszkopt tutaj zaproponowałam przepis ze strony:
http://tortyaliny.blogspot.com/p/biszkopt-puszysty.html
Jeśli już upiekliśmy biszkopt i nam się ostudził lub jeszcze lepiej upiekliśmy go dzień wcześniej dzielimy go na trzy warstwy.
Następnie przygotowujemy krem mascarpone http://tortyaliny.blogspot.com/p/masa-mascarpone.html
Dodatkiem do tortu są owoce w tym przypadku były to wiśnie, idealnie łamią słodycz masy mascarpone.
Składniki:
- sok wiśniowy
- woda
- cukier puder
Następnie odstawiamy torcik do lodówki na kilka minut.
Następnie rozpoczynamy obłożenie tortu biszkoptami, powstaje nam płotek i tu od Waszej pomysłowości zależy jak będzie wyglądał torcik.
Tak wykończony tort wstawiamy do lodówki, w tym czasie przygotowujemy masę maślaną do dekoracji. Przepis na stronie http://tortyaliny.blogspot.com/p/masa-maslana.html
Pamiętaj, żeby do dekoracji użyć drugiej wersji.
Ostatecznie dodałam jeszcze dekoracje z masy cukrowej i efekt końcowy wygląda tak
SMACZNEGO!!!
"Biszkopt nasączamy puddingiem" ???? Chyba PONCZEM ;)
OdpowiedzUsuń